Två trådändars lilla tröja.

Jag har under senaste tiden kommit in i stickmode igen, vilket har givit resultat på inte mindre än fyra (!) barn/bebiströjor. De första två jag gjorde var en grå och en vit kofta, de har jag dessvärre redan givit bort till min systerdotter, därför finns det inga bilder på dessa. Ska försöka fixa det.
 
Den tredje koftan jag stickade var en "femtimmarskofta", den är inte helt klar, har inga knappar som passar, så den bjuder jag på senare.
 
Bilderna nedan är "Två trådändars lilla tröja" (mönster finns här). Jag började på tröjan igår och eftersom jag är ledig (och sjuk) så har jag stickat och stickat tills den blev klar. Tänkte först ta vita knappar, men tyckte det blev ganska snyggt med en avbrytande färg. 
 
Innan jag stickade dessa koftor/tröjor hade jag aldrig stickat något med raglanärm, tyckte det verkade krångligt, men det är faktiskt väldigt lätt. I allafall när man gör med omslag innan och efter raglanmaskan (något annat har jag inte testat). 
 
Min bror, som sitter inne på sjukt mycket onödigt vetande, berättade för mig att ärmskärningen raglan kommer från en brittisk general under krimkriget (1849-1850). Han hette Lord Raglan och ville med denna söm dölja att hans arm var amputerad. 
 
 
 
 
 
 
 
/Ellinor.